Johnny Schoofs

‘een nieuw begin .. is niet te stoppen’
workshop, 1x :
zondag 13 juni,

13.00-18.00 uur.
Prijs:
€ 62

inschrijven:
Meld je aan via het inschrijfformulier en maak het cursusgeld over op rekening nr NL 26 TRIO 0390 5115 79, tnv Dansdrift.

  

‘een nieuw begin .. is niet te stoppen’
Het begin van de lente is het begin dat de warmte terugkomt. De warmte, waarin we vanuit de verstilling van de winter onszelf weer openen naar de wereld rondom ons. Waarin ons eigen vuur weer wakkerder wordt en we nieuwsgierig zijn naar de buitenwereld.

Deze dag onderzoeken we hoe we de lente in onszelf wakker kunnen maken.

Als startpunt focussen we ons op de adem, de borstkas en het thema van het gepassioneerde zelf. Vanuit bewegingsexploraties ontwikkelen we rituelen van ontwaken, energie geven en ontvangen. Performances waarin nieuwe manieren van verbinding en interactie belichaamd worden.

Bio Johnny Schoofs

Johnny Schoofs is gefascineerd hoe beweging iemands persoonlijkheid reflecteert en hoe het lichaam een creatieve ingang kan zijn om het onuitgesprokene tot expressie te brengen. Hij studeerde af aan de Moderne Dansopleiding aan Codarts Rotterdam en volgde uitgebreid trainingen in somatisch lichaamswerk en creatieve therapie. Johnny werkte als freelance danser bij diverse gezelschappen zoals Leine & Roebana, Bruno Listopad, Djazzex en Liquid Loft. En hij ontwikkelde eigen choreografieën bij de werkplaatsen Dansateliers Rotterdam en Dansmakers Amsterdam. Terugkerende thema’s zijn authenticiteit in beweging, seksualiteit & intimiteit, angst & begeerte, gender & mannelijkheid. Als docent is Johnny gespecialiseerd in dansimprovisatie, instant compositie, Feldenkrais en Tamalpa Life/Art Process, en hij is vaste docent Artistieke Ontwikkeling aan de dansopleiding van Codarts Rotterdam.