MAAIKE VAN DE WESTERINGH

‘WOEF!’, zei de kat en pardoes draaiden de kippen om hun as’
workshop, 1x :
zondag 7 november,

12.30-17.30 uur.
Prijs:
€ 62

inschrijven:
Meld je aan via het inschrijfformulier en maak het cursusgeld over op rekening nr NL 26 TRIO 0390 5115 79, tnv Dansdrift.

De groepsgrootte is afhankelijk van wat de Covid-19 regels zijn in de herfst.
In ieder geval geldt: Meldt je zo snel mogelijk aan als je mee wilt doen met de workshop. Dit is iets anders dan we gewend zijn, want mocht het nodig zijn werken we met een kleine groep, max 9 deelnemers.

‘WOEF!’, zei de kat en pardoes draaiden de kippen om hun as’
In deze workshop maken we composities met twee heerlijke instrumenten die we altijd bij de hand hebben; onze stem en ons lijf en vergroten ons bewustzijn van stilte en ruimte. We maken ons klanklichaam wakker en luisteren waar in ons lijf bepaalde geluiden vibreren en resoneren. We spelen met zowel concrete woorden en zinnen als met abstracte klanken en geluiden in verschillende ritmes, intonaties, toonhoogtes en volumes. Hilarische kreten wisselen elkaar af met subtiel gezoem. In duo’s ontdekken we hoe geluid en beweging elkaar sturen, versterken of juist contrasteren. We verruimen onze expressie-mogelijkheden tot we op een plek komen waar geluid en beweging een eigen leven gaan leiden en we geen last meer hebben van zelfcensuur. We doorbreken patronen in onszelf doordat we constant met onze aandacht wisselen en ‘multi-tasken’. Zo maken we samen een altijd veranderende compositie in de ruimte. We worden als danser onderdeel van een groter geheel zonder dat we onze eigen artistieke vrijheid in het moment verliezen. We maken verschillende (groeps)composities en observeren elkaar om zo nog bewuster te worden van wat er gebeurt.
In deze workshop worden de RIVM richtlijnen opgevolgd.

Bio Maaike van de Westeringh

Voor Maaike is dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn. Hieruit ontstond haar fascinatie voor (contact)improvisatie en instant composition. Dans is voor haar een manier om verbinding te voelen met jezelf, de ander, de ruimte, de tijd en het leven.