Maaike van de Westeringh

‘De Ruimte In.’
workshop, 1x :
zaterdag 29 oktober,

12.00-17.00 uur.
Prijs:
€ 65

inschrijven:
Meld je aan via het inschrijfformulier en maak het cursusgeld over op rekening nr NL 26 TRIO 0390 5115 79, tnv Dansdrift.

  

‘De ruimte in’

In deze workshop gaan we spelen met het element ‘ruimte’. De fysieke ruimte om ons heen, die tussen onze vingers en de ruimte in ons lichaam. De ruimte als een leegte, als iets wat er niet is en tegelijk een scheppende en dragende kracht heeft.
Hoe kunnen we dit onzichtbare zichtbaar maken? Ruimte is een noodzaak en tegelijk een vanzelfsprekendheid als we aan het dansen zijn.

We vieren de ruimte. De ruimte nodigt ons uit, trekt ons naar zich toe en duwt ons weg. Bewegen gaat vanzelf als we luisteren.
We maken contact met ons diepe verlangen om ruimte in te nemen, te markeren of te veranderen. Zoals dat gevoel door een laag verse sneeuw te willen rennen. Zo maken we samen een altijd veranderende compositie. We worden als danser onderdeel van een groter geheel zonder dat we onze eigen artistieke vrijheid in het moment verliezen. We maken verschillende (groeps)composities en observeren elkaar om zo nog bewuster te worden van wat er gebeurt.

Voor Maaike is dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn. Hieruit ontstond haar fascinatie voor (contact)improvisatie en instant composition. Dans is voor haar een manier om verbinding te voelen met jezelf, de ander, de ruimte, de tijd en het leven.

Bio Maaike van de Westeringh

Maaike van de Westeringh heeft een dansachtergrond en daarnaast jarenlange ervaring in het werken met verschillende doelgroepen binnen het community theater. Vlak na haar afstuderen ontwikkelde ze een eigen bewegingstheater-voorstelling ‘Huisstofmeid’ op locatie voor het Oerol Festival.
Zij is werkzaam als danser voor o.a. Marie Goeminne en Loïc Perela met wie zij o.a. op de Nederlandse Dansdagen en de Parade speelde.
Ze werkt al jaren als dansbegeleider bij Buitenkunst en is een van de oprichters van Stichting Kudde. In 2016 richtte zij met Reineke Jonker de Theaterhuiskamer op, een platform voor community theater.