HILDE ELBERS

‘STILTE EN DE STORM’
1x: workshop
november 23, 11.00-17.00 uur
Prijs:
€ 59

inschrijven

‘STILTE EN DE STORM’
Soms is water rimpelloos, andere dagen vliegen de schuimkoppen over t oppervlak. In deze workshop zullen we bewegen tussen verstilling en chaos, ingetogenheid en bevlogenheid. En we zullen de weg tussen de 2 onderzoeken. Dmv diverse vrije beweging exploraties kijken we wat zich ontvouwt op het gebied van sensaties, beweging, muzikaliteit en verbeelding als we bezig zijn met deze 2 uitersten.
Dmv poëtische woorden geven aan wat we zien, verdiepen we ervaring, breiden we hem uit en genereren we meer opties om mee te bewegen. Tekeningen die we maken houden boodschappen vast als dromen en geven ons een totaalbeeld van hoe stilte en storm voor ieder persoonlijk zijn en welke kwaliteiten ze herbergen. We werken solo, in partners en in groep. En werken toe naar diverse instant composities en mini performances.

Bio

Hilde Elbers (1979) Is een somatic movement educator, Choreograaf, Somatic experiencing practitioner® (lichaamsgerichte stress reductie en traumaverwerking) en expressieve kunst therapeut.
Als dans/beweging docente is ze verbonden aan diverse hogescholen voor de kunsten en verzorgt workshops op maat voor diverse doelgroepen binnen het amateurveld of het bedrijfsleven. Haar laatste voorstelling "the beauty of falling apart" rond nu zijn tour af. Haar choreografische bewegings taal kenmerkt zich door een intense fysikaliteit waarin door herhaling en uitgesponnen tijd de menselijkheid een prominente plek krijgt in haar performances.
Binnen de 3 domeinen waarin Hilde werkt is de integratie van ervaringen op fysiek, imaginair/mentaal en emotioneel vlak een basiswerkwijze. Vertrekkend vanuit het concept veiligheid (wanneer zijn we dat, wanneer niet en hoe kunnen we dat eilandje van veilig oprekken en vergroten) is Hilde altijd op zoek naar hoe we nog meer thuis kunnen komen in ons zelf, en hoe we nog meer kunnen zijn wie we ‘echt’ zijn.
www.hildelbers.nl.